Despre filtrare si apa potabila

Apa “Solventul Universal”

Apa este cunoscuta ca “Solventul Universal” deoarece este capabila sa dizolve mai multe substante decat orice alt lichid. Pe oriunde trece apa aduna si absoarbe nutrienti solubili, chimicale virtual de pe orice suprafata cu care intre in contact. Apa retine toate aceste elemente in suspensie si ele pot fi depuse mai tarziu pe alte suprafete.

Apa dura depune aceste minerale oriunde este posibil

Pe masura ce apa este folosita in gospodarie , mici cantitati din mineralele care produc pete de calcar sunt depuse pe toate suprafetele cu care intra in contact. Acesta este motivul pentru care hainele si prosoapele sunt aspre si lipsite de culoare in urma spalarii.Tot apa dura este vinovata si pentru senzatia de piele uscata dupa dus.   

Ca solvent universal apa are proprietatea naturala de a dizolva detergentii si agentii de curatare folositi in gospodarie. Cu toate acestea cand apa este saturata cu substante generatoare de duritate apa isi reduce in mod drastic capacitatea de a mai dizolva acesti agenti de curatare. Acest lucru duce la doua probleme, in primul rand trebuie sa folositi mai mult detergent pentru a realiza efectul de curatare dorit si in al doilea rand devine foarte greu de clatit detergentul odata ce curatarea propriu-zisa este realizata.